Zapiekany makaron z serem i tuńczykiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mleko - 400 mililitrów
  • Nudle z patelni curry Knorr - 1 opakowanie
  • tuńczyk w sosie własnym - 2 opakowania
  • cebula - 2 sztuki
  • czarne oliwki - 1 opakowanie
  • ser cheddar - 100 gramów
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • oliwa - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę oraz paprykę pokrój w drobną kostkę, a oliwki przekrój na pół.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojone składniki. Dodaj przyprawy z opakowania Nudle Knorr i chwilę podsmaż.
  3. Następnie dodaj tuńczyka i wlej mleko.
  4. Wsyp makaron z opakowania Nudle Knorr i całość dokładnie wymieszaj.
  5. Gdy makaron wchłonie płyn i sos stanie się gęsty, przestań podgrzewać. Wsyp połowę startego sera cheddar (lub innego żółtego sera) i całość dokładnie wymieszaj.
  6. Masę makaronową nakładaj do małych foremek do zapiekania. Po wierzchu posyp pozostałym serem i zapiekaj w temperaturze 180 °C przez 10-12 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.