Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę oraz paprykę pokrój w drobną kostkę, a oliwki przekrój na pół. |
Krok 2 |
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojone składniki. Dodaj przyprawy z opakowania Nudle Knorr i chwilę podsmaż. |
Krok 3 |
Następnie dodaj tuńczyka i wlej mleko. |
Krok 4 |
Wsyp makaron z opakowania Nudle Knorr i całość dokładnie wymieszaj. |
Krok 5 |
Gdy makaron wchłonie płyn i sos stanie się gęsty, przestań podgrzewać. Wsyp połowę startego sera cheddar (lub innego żółtego sera) i całość dokładnie wymieszaj. |
Krok 6 |
Masę makaronową nakładaj do małych foremek do zapiekania. Po wierzchu posyp pozostałym serem i zapiekaj w temperaturze 180 °C przez 10-12 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki. |