Zapiekany makaron z serem i tuńczykiem

8


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mleko400 mililitrów
Nudle z patelni curry Knorr1 opakowanie
tuńczyk w sosie własnym2 opakowania
cebula2 sztuki
czarne oliwki1 opakowanie
ser cheddar100 gramów
czerwona papryka1 sztuka
natka pietruszki0.5 pęczków
oliwa3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę oraz paprykę pokrój w drobną kostkę, a oliwki przekrój na pół.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojone składniki. Dodaj przyprawy z opakowania Nudle Knorr i chwilę podsmaż.
Krok 3
Następnie dodaj tuńczyka i wlej mleko.
Krok 4
Wsyp makaron z opakowania Nudle Knorr i całość dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Gdy makaron wchłonie płyn i sos stanie się gęsty, przestań podgrzewać. Wsyp połowę startego sera cheddar (lub innego żółtego sera) i całość dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Masę makaronową nakładaj do małych foremek do zapiekania. Po wierzchu posyp pozostałym serem i zapiekaj w temperaturze 180 °C przez 10-12 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl