Zapiekany makaron ze szpinakiem

15


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
makaron kolanka 300 gramów
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr1 opakowanie
śmietana 18%50 mililitrów
świeży szpinak100 gramów
cebula1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
starty żółty ser5 łyżek
oliwa z oliwek3 łyżki
woda250 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Krok 2
Fix rozmieszaj z wodą i śmietaną, a następnie wlej na patelnię ze szpinakiem. Zagotuj.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, a czosnek drobno posiekaj. Przesmaż razem na rozgrzanej oliwie. Dodaj umyte liście szpinaku i wymieszaj.
Krok 4
Ugotowany makaron wymieszaj dokładnie z sosem.
Krok 5
Naczynie żaroodporne natłuść i przełóż do niego makaron. Wierzch zapiekanki posyp równomiernie startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na 15 minut. Podawaj natychmiast po zapieczeniu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl