Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozpuść kostki Knorr w 1 litrze wrzątku, zagotuj. Wrzuć do bulionu ryż i gotuj 10 minut. Odcedź ryż, następnie przełóż z woreczków do żaroodpornego naczynia. |
Krok 2 |
Pokrój w paski marchew, selera, pora i pietruszkę. Posiekaj drobno czosnek. Pokrój cebulę w kostkę. |
Krok 3 |
Pokrój mięso w plastry, rozbij lekko tłuczkiem i podsmaż na rozgrzanej oliwie. |
Krok 4 |
Dodaj czosnek i cebulę, smaż 1 minutę. Dodaj resztę warzyw i smaż 5 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku. |
Krok 5 |
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Zalej ryż bulionem, wyłóż na wierzch mięso z warzywami i piecz 20 minut. |