Zapiekany ser Raclette z jajkiem

1


Łatwe


70 min.


6 os.

Składniki
słodkie ziemniaki300 gramów
Przyprawa do ziemniaków Knorr2 łyżki
jaja6 sztuk
papryka czerwona1 sztuka
grzyby200 gramów
dymka 1 pęczek
szpinak baby 100 gramów
pomidorki cherry 200 gramów
dojrzałe awokado1 sztuka
cytryna1 sztuka
szynka150 gramów
Ser typu raclette400 gramów
Sos Hellmann's Garlic & Herb6 łyżek
Sos Hellmann's Chunky Burger6 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Słodkie ziemniaki umyj, obierz i pokrój prostokąty. Ugotuj w wodzie aż będą miękkie. Następnie wystudź i przełóż do miski. Dopraw przyprawą Knorr oraz oliwą.
Krok 2
Paprykę, grzyby i dymkę pokrój w mniejsze kawałki. Pomidorki przekrój na pół i przełóż wszystko do miski z ziemniakami. Dodaj również listki szpinaku.
Krok 3
Awokado przekrój na pół, pozbądź się pestki i obierz. Pokrój w mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 4
Ser i szynkę pokrój na plasterki i ułóż w małych naczyniach do zapiekania.
Krok 5
Na wierzchu połóż surowe jajko o zapiekaj przez ok 10 minut w 180 stopniach aż jajko się zetnie. Na wierzchu ułóż mieszankę warzyw oraz awokado. Podawaj od razu z sosem czosnkowy i chilli na boku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl