Przygotowanie |
Krok 1 |
Słodkie ziemniaki umyj, obierz i pokrój prostokąty. Ugotuj w wodzie aż będą miękkie. Następnie wystudź i przełóż do miski. Dopraw przyprawą Knorr oraz oliwą. |
Krok 2 |
Paprykę, grzyby i dymkę pokrój w mniejsze kawałki. Pomidorki przekrój na pół i przełóż wszystko do miski z ziemniakami. Dodaj również listki szpinaku. |
Krok 3 |
Awokado przekrój na pół, pozbądź się pestki i obierz. Pokrój w mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny. |
Krok 4 |
Ser i szynkę pokrój na plasterki i ułóż w małych naczyniach do zapiekania. |
Krok 5 |
Na wierzchu połóż surowe jajko o zapiekaj przez ok 10 minut w 180 stopniach aż jajko się zetnie. Na wierzchu ułóż mieszankę warzyw oraz awokado. Podawaj od razu z sosem czosnkowy i chilli na boku. |