Zasmażana kapusta z grzybami

124


Łatwe


60 min.


8 os.

Składniki
Prawdziwki pokrojone w plastry200 gramów
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr1 sztuka
Kiełbasa (najlepsza jałowcowa) pokrojona w kostkę200 gramów
Młoda kapusta posiekana w cienkie plastry400 gramów
cebula pokrojona w kostkę2 sztuki
posiekany koperek20 gramów
posiekany ząbek czosnku3 sztuki
sok z 1 cytryny3 łyżki
olej roślinny50 gramów
masło100 gramów
mąka pszenna2 łyżki
wywar z mięsa i warzyw400 mililitrów
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
W garnku na oleju podsmaż kiełbasę, cebule i grzyby, dodaj kapustę, czosnek, wszystko zalej wywarem ugotowanym wcześniej.
Krok 2
Dodaj kostkę Knorr, wszystko razem gotuj około 30 minut, aż kapusta będzie miękka.
Krok 3
Na patelni rozpuść masło, połącz je z mąką, dodaj do kapusty cały czas mieszając.
Krok 4
Kapustę gotuj jeszcze około 20 minut, dopraw ją do smaku czarnym pieprzem, koperkiem i sokiem z cytryny.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl