Przygotowanie |
Krok 1 |
Grzyby zalej zimna przegotowana wodą i zostaw na noc. Następnego dnia ugotuj w tej samej wodzie, odcedź, a wywar zachowaj. |
Krok 2 |
Kapustę kiszona poszatkuj, a grzyby pokrój w paski. Przełóż do garnka zalej wywarem z grzybów, dodaj listki laurowe , ziele angielskie i goździki, gotuj ? godziny. |
Krok 3 |
Obrana cebulę pokrój w plasterki i zeszklij na oleju. Dodaj do kapusty. Dopraw solą i pieprzem i gotuj pod przykryciem około 25 minut. |
Krok 4 |
Ciasto francuskie rozmroź w temperaturze pokojowej, odetnij pasek o szerokości 3cm i wytnij z niego dekoracje. 2 jajka ugotuj na twardo, obierz i drobno pokrój. |
Krok 5 |
Orzechy grubo posiekaj. |
Krok 6 |
Z kapusty usuń ziele angielskie i listki laurowe, dodaj orzechy i jajka , przypraw i przestudź. |
Krok 7 |
Rozłóż na cieście i zwiń. Przyklej na wierzchu dekoracje z ciasta. Posmaruj rozkłóconym ostatnim jajkiem. Piecz pół godziny w 200 stopniach. |