Zawijaniec po lubelsku

0


Średnie


0 min.


8 os.

Składniki
cebula2 sztuki
olej
ziele angielskie5 sztuk
liść laurowy2 sztuki
pieprz
sól
jajka3 sztuki
orzechy włoskie3 łyżki
goździki2 sztuki
orzechy laskowe3 łyżki
kapusta kiszona0.5 kilogramów
ciasto francuskie1 opakowanie
grzyby suszone 50 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Grzyby zalej zimna przegotowana wodą i zostaw na noc. Następnego dnia ugotuj w tej samej wodzie, odcedź, a wywar zachowaj.
Krok 2
Kapustę kiszona poszatkuj, a grzyby pokrój w paski. Przełóż do garnka zalej wywarem z grzybów, dodaj listki laurowe , ziele angielskie i goździki, gotuj ? godziny.
Krok 3
Obrana cebulę pokrój w plasterki i zeszklij na oleju. Dodaj do kapusty. Dopraw solą i pieprzem i gotuj pod przykryciem około 25 minut.
Krok 4
Ciasto francuskie rozmroź w temperaturze pokojowej, odetnij pasek o szerokości 3cm i wytnij z niego dekoracje. 2 jajka ugotuj na twardo, obierz i drobno pokrój.
Krok 5
Orzechy grubo posiekaj.
Krok 6
Z kapusty usuń ziele angielskie i listki laurowe, dodaj orzechy i jajka , przypraw i przestudź.
Krok 7
Rozłóż na cieście i zwiń. Przyklej na wierzchu dekoracje z ciasta. Posmaruj rozkłóconym ostatnim jajkiem. Piecz pół godziny w 200 stopniach.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl