| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Grzyby zalej zimna przegotowana wodą i zostaw na noc. Następnego dnia ugotuj w tej samej wodzie, odcedź, a wywar zachowaj. |
| Krok 2 |
| Kapustę kiszona poszatkuj, a grzyby pokrój w paski. Przełóż do garnka zalej wywarem z grzybów, dodaj listki laurowe , ziele angielskie i goździki, gotuj ? godziny. |
| Krok 3 |
| Obrana cebulę pokrój w plasterki i zeszklij na oleju. Dodaj do kapusty. Dopraw solą i pieprzem i gotuj pod przykryciem około 25 minut. |
| Krok 4 |
| Ciasto francuskie rozmroź w temperaturze pokojowej, odetnij pasek o szerokości 3cm i wytnij z niego dekoracje. 2 jajka ugotuj na twardo, obierz i drobno pokrój. |
| Krok 5 |
| Orzechy grubo posiekaj. |
| Krok 6 |
| Z kapusty usuń ziele angielskie i listki laurowe, dodaj orzechy i jajka , przypraw i przestudź. |
| Krok 7 |
| Rozłóż na cieście i zwiń. Przyklej na wierzchu dekoracje z ciasta. Posmaruj rozkłóconym ostatnim jajkiem. Piecz pół godziny w 200 stopniach. |