Przygotowanie |
Krok 1 |
Rybę po rozmrożeniu umyj, osusz i dopraw Przyprawą do ryb Knorr.
|
Krok 2 |
Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Sparz ją krótko w osolonym wrzątku, a następnie ostudź w zimnej wodzie.
|
Krok 3 |
Na zamarynowanej rybie układaj plastry cukinii i zawijaj roladki dość ciasno.
|
Krok 4 |
Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i skrop sokiem z cytryny.
|
Krok 5 |
Cebulę pokrój w piórka, a czosnek w plasterki. Podsmaż na rozgrzanej oliwie i zalej 12% śmietaną. Dopraw solą i pieprzem, po czym chwilę gotuj.
|
Krok 6 |
Przygotowanym sosem zalej zawijasy, posyp je tartą bułką. Całość piecz w piekarniku przez około 25 minut.
|
Krok 7 |
Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią gotową potrawę. |