| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rybę po rozmrożeniu umyj, osusz i dopraw Przyprawą do ryb Knorr.
|
| Krok 2 |
| Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Sparz ją krótko w osolonym wrzątku, a następnie ostudź w zimnej wodzie.
|
| Krok 3 |
| Na zamarynowanej rybie układaj plastry cukinii i zawijaj roladki dość ciasno.
|
| Krok 4 |
| Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i skrop sokiem z cytryny.
|
| Krok 5 |
| Cebulę pokrój w piórka, a czosnek w plasterki. Podsmaż na rozgrzanej oliwie i zalej 12% śmietaną. Dopraw solą i pieprzem, po czym chwilę gotuj.
|
| Krok 6 |
| Przygotowanym sosem zalej zawijasy, posyp je tartą bułką. Całość piecz w piekarniku przez około 25 minut.
|
| Krok 7 |
| Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią gotową potrawę. |