Zawijasy z soli - VIDEO

10


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
sola500 gramów
cebula czerwona1 sztuka
Przyprawa do ryb Knorr2 łyżki
cukinia1 sztuka
ząbek czosnku2 sztuki
sok z cytryny30 mililitrów
śmietana 12%200 mililitrów
bułka tarta20 gramów
posiekana natka pietruszki1 łyżka
oliwa z oliwek50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Rybę po rozmrożeniu umyj, osusz i dopraw Przyprawą do ryb Knorr.
Krok 2
Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Sparz ją krótko w osolonym wrzątku, a następnie ostudź w zimnej wodzie.
Krok 3
Na zamarynowanej rybie układaj plastry cukinii i zawijaj roladki dość ciasno.
Krok 4
Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i skrop sokiem z cytryny.
Krok 5
Cebulę pokrój w piórka, a czosnek w plasterki. Podsmaż na rozgrzanej oliwie i zalej 12% śmietaną. Dopraw solą i pieprzem, po czym chwilę gotuj.
Krok 6
Przygotowanym sosem zalej zawijasy, posyp je tartą bułką. Całość piecz w piekarniku przez około 25 minut.
Krok 7
Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią gotową potrawę.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl