Zbójnickie placki

1


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
mięso wołowe500 gramów
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
ziemniaki1 kilogram
cebula2 sztuki
suszone grzyby50 gramów
mąka ziemniaczana1 łyżka
mąka pszenna2 łyżki
jajko1 sztuka
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Dzień wcześniej namocz grzyby w 0,5 litra wody. Potem ugotuj je w tej samej wodzie.
Krok 2
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.Cebulę posiekaj i przyrumień.
Krok 3
Do wody z grzybów dodaj cebulę, mięso, grzyby - całość przelej do rondla. Dodaj Fix Gulasz Knorr i duś 1 godzinę na małym ogniu, pod przykryciem.
Krok 4
Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce i przypraw. Dodaj jajko, mąkę ziemniaczaną i pszenną, wymieszaj. Usmaż placki. Każdy placek polej gulaszem i podawaj.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl