| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso wołowe | 500 gramów | |
| Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
| ziemniaki | 1 kilogram | |
| cebula | 2 sztuki | |
| suszone grzyby | 50 gramów | |
| mąka ziemniaczana | 1 łyżka | |
| mąka pszenna | 2 łyżki | |
| jajko | 1 sztuka | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| olej do smażenia |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Dzień wcześniej namocz grzyby w 0,5 litra wody. Potem ugotuj je w tej samej wodzie. |
| Krok 2 |
| Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.Cebulę posiekaj i przyrumień. |
| Krok 3 |
| Do wody z grzybów dodaj cebulę, mięso, grzyby - całość przelej do rondla. Dodaj Fix Gulasz Knorr i duś 1 godzinę na małym ogniu, pod przykryciem. |
| Krok 4 |
| Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce i przypraw. Dodaj jajko, mąkę ziemniaczaną i pszenną, wymieszaj. Usmaż placki. Każdy placek polej gulaszem i podawaj. |
| Autor: garlic |