|
Składniki | ||
mięso wołowe | 500 gramów | |
Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
ziemniaki | 1 kilogram | |
cebula | 2 sztuki | |
suszone grzyby | 50 gramów | |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka | |
mąka pszenna | 2 łyżki | |
jajko | 1 sztuka | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta | |
olej do smażenia |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Dzień wcześniej namocz grzyby w 0,5 litra wody. Potem ugotuj je w tej samej wodzie. |
Krok 2 |
Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.Cebulę posiekaj i przyrumień. |
Krok 3 |
Do wody z grzybów dodaj cebulę, mięso, grzyby - całość przelej do rondla. Dodaj Fix Gulasz Knorr i duś 1 godzinę na małym ogniu, pod przykryciem. |
Krok 4 |
Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce i przypraw. Dodaj jajko, mąkę ziemniaczaną i pszenną, wymieszaj. Usmaż placki. Każdy placek polej gulaszem i podawaj. |
Autor: garlic |