|
Składniki | ||
żeberka wieprzowe | 1.5 kilogramów | |
woda | 1 litr | |
mąka | 100 gramów | |
ziele angielskie | 3 ziarna | |
liść laurowy | 2 sztuki | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
duża cebula | 1 sztuka | |
tłuszcz do smażenia | 80 mililitrów | |
sól do smaku | 1 szczypta | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
Kostka do mięs pieczeniowa Knorr | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrojone na porcje żeberka oprósz solą i pieprzem oraz mąką, potem przemieszaj. |
Krok 2 |
Cebulę i czosnek posiekaj w drobną kostkę. |
Krok 3 |
Na patelni rozgrzej roślinny tłuszcz do smażenia. Obsmaż żeberka na złoty kolor. Dodaj cebulę i czosnek. Smaż do lekkiego zrumienienia. |
Krok 4 |
Całość przełóż do garnka. Dodaj przyprawy oraz kostki pieczeniowe Knorr. Zalej ok. 1 litrem wody. Duś ok. 50 minut pod przykryciem. |
Autor: przepisy.pl |