Żeberka

68


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
żeberka wieprzowe1.5 kilogramów
woda1 litr
mąka100 gramów
ziele angielskie3 ziarna
liść laurowy2 sztuki
ząbki czosnku2 sztuki
duża cebula1 sztuka
tłuszcz do smażenia 80 mililitrów
sól do smaku1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
Kostka do mięs pieczeniowa Knorr2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Pokrojone na porcje żeberka oprósz solą i pieprzem oraz mąką, potem przemieszaj.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj w drobną kostkę.
Krok 3
Na patelni rozgrzej roślinny tłuszcz do smażenia. Obsmaż żeberka na złoty kolor. Dodaj cebulę i czosnek. Smaż do lekkiego zrumienienia.
Krok 4
Całość przełóż do garnka. Dodaj przyprawy oraz kostki pieczeniowe Knorr. Zalej ok. 1 litrem wody. Duś ok. 50 minut pod przykryciem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl