| |||||||||
| Składniki | ||
| żeberka wieprzowe | 1.5 kilogramów | |
| woda | 1 litr | |
| mąka | 100 gramów | |
| ziele angielskie | 3 ziarna | |
| liść laurowy | 2 sztuki | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| duża cebula | 1 sztuka | |
| tłuszcz do smażenia | 80 mililitrów | |
| sól do smaku | 1 szczypta | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| Kostka do mięs pieczeniowa Knorr | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrojone na porcje żeberka oprósz solą i pieprzem oraz mąką, potem przemieszaj. |
| Krok 2 |
| Cebulę i czosnek posiekaj w drobną kostkę. |
| Krok 3 |
| Na patelni rozgrzej roślinny tłuszcz do smażenia. Obsmaż żeberka na złoty kolor. Dodaj cebulę i czosnek. Smaż do lekkiego zrumienienia. |
| Krok 4 |
| Całość przełóż do garnka. Dodaj przyprawy oraz kostki pieczeniowe Knorr. Zalej ok. 1 litrem wody. Duś ok. 50 minut pod przykryciem. |
| Autor: przepisy.pl |