Żeberka - VIDEO
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • żeberka wieprzowe - 1.5 kilogramów
  • mąka - 100 gramów
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 3 ziarna
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 4 ziarna
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • duża cebula - 1 sztuka
  • tłuszcz do smażenia - 80 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • woda - 1 litr
  • Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Pokrojone na porcje żeberka oprósz solą i pieprzem oraz mąką, następnie przemieszaj. Cebulę i czosnek posiekaj w drobną kostkę.
  2. Na patelni rozgrzej roślinny tłuszcz do smażenia. Następnie obsmaż żeberka na złoty kolor. Dodaj cebulę i czosnek. Smaż do lekkiego zrumienienia.
  3. Całość przełóż do garnka. Dodaj przyprawy oraz esencję Knorr. Zalej około 1 litrem wody. Duś około 50 minut pod przykryciem.