Zeberka
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • oranżada - 1 szklanka
  • mąka - 420 gramów
  • cukier - 250 gramów
  • jajko - 5 sztuk
  • kakao - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię rozpuść w rondelku i ostudź.
  2. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia.
  3. Jaja utrzyj z cukrem na puch, potem dodawaj na przemian mąkę, oranżadę i rozpuszczoną Kasię.
  4. Powstałą masę podziel na dwie równe części. Do jednej dodaj dwie łyżki kakao, do drugiej dwie łyżki mąki i wymieszaj.
  5. Tortownicę posmaruj Kasią i obsyp mąką.
  6. Masy wlewaj na przemian małymi porcjami, na środek tortownicy, aż do wyczerpania składników.
  7. Piecz około 60 minut w 180st.C.