Zeberka

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
oranżada0.5 szklanek
mąka1.5 szklanek
cukier puder0.5 szklanek
jajko3 sztuki
ciemne kakao2 łyżki
proszek do pieczenia1 łyżeczka
cukier waniliowy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Margarynę Kasię rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu, daję do przestygnięcia.
Krok 2
Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia.
Krok 3
Jajka utrzeć na puch z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
Krok 4
Potem dodajemy na przemian zmieszaną mąkę, margarynę rozpuszczoną i oranżadę.
Krok 5
Następnie masę dzielę na pół i do jednej dodaję kakao, miksuję.
Krok 6
I wlewam do okrągłej małej tortownicy (daję tylko papier do pieczenia na spód) i po 3 łyżki raz jasnej masy i na nią raz ciemnej i tak, aż skoczą mi się masy. Pieczemy ok. 60 min. w temp. 160’C.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl