Żeberka duszone z cebulą
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • żeberka - 1 kilogram
  • Sos do pieczeni jasny Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 4 sztuki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżeczka
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 0.5 łyżeczek
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 3 ziarna
  • sól - 0.5 łyżeczek
  • mąka - 50 gramów
  • olej roślinny - 50 mililitrów
  • woda - 400 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Żeberka pokrój w paski, oprósz solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Obtocz w mące, obsmaż na patelni. Mięso przełóż do mniejszego garnuszka.
  2. Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w plastry cebulę i czosnek, dodaj do żeberek.
  3. Sos Knorr rozmieszaj w 400 mililitrach wody i zalej żebra.
  4. Całość duś pod przykryciem około 40 minut, aż mięso będzie miękkie.