|
Składniki | ||
żeberka wieprzowe | 1.5 kilogramów | |
Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 1 opakowanie | |
Sos: | ||
ząbki czosnku | 5 sztuk | |
chilli | 1 sztuka | |
cukier brązowy | 1 szklanka | |
sos sojowy jasny | 4 łyżki | |
musztarda | 1.5 łyżek | |
woda | 0.5 szklanek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Żeberka pokrój na kawałki i włóż do wrzącej wody. Gotuj pod przykryciem, aż będą miękkie (około 30 minut). |
Krok 2 |
Wymieszaj wszystkie składniki sosu: posiekany czosnek, cukier, sos sojowy, musztardę i chilli, przyprawę Knorr oraz wodę. |
Krok 3 |
Żeberka wyjmij z wody i oddziel mięso od kości. |
Krok 4 |
Do czystego garnka wlej przygotowany sos i dodaj mięso. Gotuj przez około 15 minut, aż sos zgęstnieje. Podawaj z ryżem |
Autor: przepisy.pl |