Żeberka po chińsku
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • żeberka - 4 sztuki
  • Fix Soczyste żeberka w coli Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 3 sztuki
  • sos sojowy - 3 łyżki
  • ocet winny - 3 łyżki
  • miód - 2 łyżki
  • czosnek ząbek - 3 sztuki
  • woda - 50 mililitrów
  • ryż - 200 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Żeberka umyj, osusz i pokrój na porcje, na przykład nacinając co drugą kostkę.
  2. W misce wymieszaj wodę, sos sojowy, ocet i miód.
  3. Dodaj teraz Fix Knorr i całość dokładnie wymieszaj.
  4. Przełóż do woreczka załączonego do opakowania Fix żeberka, ćwiartki cebuli oraz posiekany czosnek. Całość zalej wcześniej przygotowaną marynatą, dokładnie wymieszaj i zamknij szczelnie woreczek.
  5. Piecz według wskazówek na opakowaniu Fix. Po upieczeniu żeberka podawaj wraz z powstałym sosem, upieczoną cebulą oraz ryżem ugotowanym na sypko.