Przygotowanie |
Krok 1 |
Żeberka pokrój w mniejsze porcje, po trzy kostki, umyj, wysusz, dobrze natrzyj przyprawą do mięs, oprósz mąką, obsmaż dokładnie w garnku z obu stron. |
Krok 2 |
Żeberka przełóż na bok, w tym samym garnku przesmaż pokrojona w kostkę cebulę z posiekanym czosnkiem i koncentratem pomidorowym. Dodaj przesiekaną kiszoną kapustę (jeśli jest słona, można ją przepłukać). |
Krok 3 |
Do garnka ponownie włóż podsmażone żebra, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, zmielony kminek, pokruszone grzyby (mogą być suszone, nie trzeba ich zamaczać). Składniki zalej około 700 ml wody, dodaj 2 Kostki do mięs pieczeniowa Knorr, która nada daniu pełen smak. |
Krok 4 |
Wszystko razem pod przykryciem gotuj powoli około 30 minut po tym czasie zdejmij przykrywkę i gotuj kolejne 30 – 40 minut, aż woda odparuje z kapusty, a mięso zrobi się miękkie. Całość dopraw do smaku majerankiem. |