Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - VIDEO

41


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
ziele angielskie4 ziarna
liść laurowy3 sztuki
żeberka1.5 kilogramów
Przyprawa do mięs Knorr4 łyżki
miód150 mililitrów
sól morska5 gramów
oliwa120 mililitrów
pieprz czarny mielony1 łyżeczka
musztarda60 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj wodę z dodatkiem soli, ziela angielskiego i liścia laurowego. Gotuj żeberka przez ok. 1 godzinę, aż będą miękkie. Następnie odsącz, osusz i pokrój w mniejsze kawałki, po 2-3 kostki
Krok 2
W misce wymieszaj oliwę, przyprawę Knorr, tłuczony pieprz, miód oraz musztardę. Tak powstałą marynatą natrzyj jeszcze ciepłe żeberka. Odstaw na 12 godzin.
Krok 3
Zamarynowane żeberka smaż na grillu, aż nabiorą złotego koloru z obu stron.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl