| |||||||||
| Składniki | ||
| ziele angielskie | 4 ziarna | |
| liść laurowy | 3 sztuki | |
| żeberka | 1.5 kilogramów | |
| Przyprawa do mięs Knorr | 4 łyżki | |
| miód | 150 mililitrów | |
| sól morska | 5 gramów | |
| oliwa | 120 mililitrów | |
| pieprz czarny mielony | 1 łyżeczka | |
| musztarda | 60 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagotuj wodę z dodatkiem soli, ziela angielskiego i liścia laurowego. Gotuj żeberka przez ok. 1 godzinę, aż będą miękkie. Następnie odsącz, osusz i pokrój w mniejsze kawałki, po 2-3 kostki |
| Krok 2 |
| W misce wymieszaj oliwę, przyprawę Knorr, tłuczony pieprz, miód oraz musztardę. Tak powstałą marynatą natrzyj jeszcze ciepłe żeberka. Odstaw na 12 godzin. |
| Krok 3 |
| Zamarynowane żeberka smaż na grillu, aż nabiorą złotego koloru z obu stron. |
| Autor: przepisy.pl |