|
Składniki | ||
ziele angielskie | 4 ziarna | |
liść laurowy | 3 sztuki | |
żeberka | 1.5 kilogramów | |
Przyprawa do mięs Knorr | 4 łyżki | |
miód | 150 mililitrów | |
sól morska | 5 gramów | |
oliwa | 120 mililitrów | |
pieprz czarny mielony | 1 łyżeczka | |
musztarda | 60 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagotuj wodę z dodatkiem soli, ziela angielskiego i liścia laurowego. Gotuj żeberka przez ok. 1 godzinę, aż będą miękkie. Następnie odsącz, osusz i pokrój w mniejsze kawałki, po 2-3 kostki |
Krok 2 |
W misce wymieszaj oliwę, przyprawę Knorr, tłuczony pieprz, miód oraz musztardę. Tak powstałą marynatą natrzyj jeszcze ciepłe żeberka. Odstaw na 12 godzin. |
Krok 3 |
Zamarynowane żeberka smaż na grillu, aż nabiorą złotego koloru z obu stron. |
Autor: przepisy.pl |