Żeberka z białą kapustą

Składniki:

  • Rosół z kury Knorr - 0.25 litrów
  • cebula - 1 sztuka
  • olej - 4 łyżki
  • sól
  • żeberka wieprzowe - 4 sztuki
  • sos sojowy - 4 łyżki
  • biała kapusta - 1 kilogram
  • curry - 2 łyżki
  • mielony imbir - 0.5 łyżeczek
  • majeranek suszony - 0.5 łyżeczek
  • dynia marynowana w słoiku - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
  2. Sos sojowy wymieszaj z majerankiem, posiekaną cebulą, curry i imbirem. Umyte żeberka natrzyj przygotowanym sosem i odstaw na 60 minut.
  3. Oczyść w tym czasie kapustę i poszatkuj.
  4. Żeberka wyjmij z zaprawy i obsmaż na oleju. Zalej zaprawą i rosołem Knorr, duś 30 minut do chwilii, gdy żeberka będą miękkie.
  5. Odsącz dynie i razem z kapustą dodaj do mięsa. Duś jeszcze przez 10 minut. Dopraw sokiem z dyni, solą i imbirem.