Żeberka z miodem

15


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
żeberka wieprzowe1.5 kilogramów
Przyprawa do mięs Knorr3 łyżki
Ketchup Hellmann's Pikantny200 mililitrów
miód spadziowy50 mililitrów
sos sojowy50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Wymieszaj ketchup, miód, sos sojowy i przyprawę Knorr. 
Krok 2
Zanurz żeberka w marynacie i pozostaw w lodówce na jeden dzień. 
Krok 3
Po wyjęciu z lodówki zawiń je w folię i piecz przez około 70-80 minut w piekarniku w temperaturze 170 stopni.
Krok 4
Gdy żeberka będą już upieczone, usuń folię i opiecz je dodatkowo z wierzchu. Podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl