| |||||||||
| Składniki | ||
| żeberka wieprzowe | 1.5 kilogramów | |
| Przyprawa do mięs Knorr | 3 łyżki | |
| Ketchup Hellmann's Pikantny | 200 mililitrów | |
| miód spadziowy | 50 mililitrów | |
| sos sojowy | 50 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wymieszaj ketchup, miód, sos sojowy i przyprawę Knorr. |
| Krok 2 |
| Zanurz żeberka w marynacie i pozostaw w lodówce na jeden dzień. |
| Krok 3 |
| Po wyjęciu z lodówki zawiń je w folię i piecz przez około 70-80 minut w piekarniku w temperaturze 170 stopni. |
| Krok 4 |
| Gdy żeberka będą już upieczone, usuń folię i opiecz je dodatkowo z wierzchu. Podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |