Żebra po kasselsku
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Trudne

Składniki:

  • wędzone żeberka - 2 kilogramy
  • Esencja do duszonych mięs Knorr - 1 sztuka
  • kiszona kapusta - 0.5 kilogramów
  • cebula - 2 sztuki
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 2 ziarna
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 4 ziarna
  • musztarda - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Cebule pokrój w kostkę i zeszklij w garnku. Dodaj pokrojoną kapustę oraz ziele, liść i pieprz.
  2. Do garnka wlej 1,5 l wody i zagotuj. Następnie dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr, która podkreśli bogaty smak dania.
  3. Żebra potnij na porcje, a następnie umieść w garnku z kapustą i gotuj godzinę na wolnym ogniu.
  4. Pod koniec gotowania odlej pół szklanki sosu z duszenia, dodaj musztardę i dobrze wymieszaj. Całość wlej z powrotem do garnka i dopraw do smaku. Podawaj z ziemniakami.