Zebra (pyszna i bez oranżady)

2


Łatwe


0 min.


1 os.

Składniki
jajko4 sztuki
cukier2 szklanki
mąka2.5 szklanki
olej0.75 szklanek
woda0.75 szklanek
proszek do pieczenia3 łyżeczki
mąka ziemniaczana2 łyżki
kakao3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Zmiksować jaja z cukrem, dodać mąkę, olej i wodę oraz proszek do pieczenia.
Krok 2
Masę podzielić na dwie równe części.
Krok 3
Do jednej dodać 3 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Wymieszać.
Krok 4
Na wysmarowaną Kasią i wysypaną bułką tartą tortownicę wylewać partiami ciasto - 2 łyżki ciasta "ciemnego", potem 2 łyżki jasnego i tak na przemian.
Krok 5
Piec w temperaturze 175 st. przez 40 minut. Zawsze się udaje. jak wystygnie, można zrobić polewę czekoladową: 3 łyżki cukru, 1 łyżka Kasi, 1 łyżka kakao i 2 łyżki mleka - zagotować mieszając.
Krok 6
Na gotową polewę posypać orzeszki lub wiórki kokosowe.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl