Przygotowanie |
Krok 1 |
Zmiksować jaja z cukrem, dodać mąkę, olej i wodę oraz proszek do pieczenia. |
Krok 2 |
Masę podzielić na dwie równe części. |
Krok 3 |
Do jednej dodać 3 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Wymieszać. |
Krok 4 |
Na wysmarowaną Kasią i wysypaną bułką tartą tortownicę wylewać partiami ciasto - 2 łyżki ciasta "ciemnego", potem 2 łyżki jasnego i tak na przemian. |
Krok 5 |
Piec w temperaturze 175 st. przez 40 minut. Zawsze się udaje. jak wystygnie, można zrobić polewę czekoladową: 3 łyżki cukru, 1 łyżka Kasi, 1 łyżka kakao i 2 łyżki mleka - zagotować mieszając. |
Krok 6 |
Na gotową polewę posypać orzeszki lub wiórki kokosowe. |