| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wiśnie odsączyć. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. |
| Krok 2 |
| Trzy łyżki mąki odłożyć. Resztę mąki dodać do masy jajecznej wraz z proszkiem do pieczenia, oranżadą i olejem. Zmiksować na jednolitą masę. |
| Krok 3 |
| Ciasto podzielić na 2 równe części. Do jednej dodać odłożoną mąkę, a do drugiej kakao. |
| Krok 4 |
| Na środek natłuszczonej i wysypanej bułką tartą torownicy wylewamy na przemian po 2 łyżki ciasta ciemnego i jasnego. |
| Krok 5 |
| Na wierzchu ułożyć wiśnie. Piec około 45-55 min. w temperaturze 170 stopni. |
| Krok 6 |
| Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. |