Zebra z wiśniami

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
mąka krupczatka3 szklanki
olej1 szklanka
oranżada1 szklanka
cukier1 szklanka
wiśnie z kompotu500 gramów
jajko5 sztuk
kakao3 łyżki
proszek do pieczenia3 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Wiśnie odsączyć. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
Krok 2
Trzy łyżki mąki odłożyć. Resztę mąki dodać do masy jajecznej wraz z proszkiem do pieczenia, oranżadą i olejem. Zmiksować na jednolitą masę.
Krok 3
Ciasto podzielić na 2 równe części. Do jednej dodać odłożoną mąkę, a do drugiej kakao.
Krok 4
Na środek natłuszczonej i wysypanej bułką tartą torownicy wylewamy na przemian po 2 łyżki ciasta ciemnego i jasnego.
Krok 5
Na wierzchu ułożyć wiśnie. Piec około 45-55 min. w temperaturze 170 stopni.
Krok 6
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl