Zebra
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 160 °C

Składniki:

    ciasto
  • oranżada - 1 szklanka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mąka - 2.5 szklanki
  • cukier - 1 szklanka
  • jajko - 5 sztuk
  • kakao - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię włóż do rondelka i rozpuść.
  2. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia.
  3. Jaja utrzyj z cukrem na puch, potem dodawaj na przemian mąkę, oranżadę i rozpuszczoną Kasię.
  4. Powstałą masę podziel na dwie równe części.
  5. Do jednej dodaj dwie łyżki kakao, do drugiej dwie łyżki mąki i wymieszaj.
  6. Tortownicę posmaruj Kasią i obsyp mąką. Masy wlewaj na przemian małymi porcjami, na środek tortownicy o średnicy 22 cm, aż do wyczerpania składników. Piecz około 60 minut w 160 st.C.