Przygotowanie |
Krok 1 |
Tortownicę do ciast posmaruj masłem i obsyp bułką tartą. |
Krok 2 |
Jajka wraz z cukrem utrzyj mikserem w kąpieli wodnej. |
Krok 3 |
Gdy cukier się rozpuści zdejmij z kąpieli wodnej, dodaj olej, wodę, ekstrakt i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. |
Krok 4 |
Gotowe ciasto podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao, a do drugiej 3 łyżki mąki. Każde wymieszaj. |
Krok 5 |
Na środek wcześniej przygotowanej tortownicy wylewaj na przemian 2 łyżki ciemnego ciasta i 2 łyżki jasnego. |
Krok 6 |
Piecz w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez 30 min, następnie zmniejsz temperaturę do 160 st. C i piecz jeszcze 20 minut. |