| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Tortownicę do ciast posmaruj masłem i obsyp bułką tartą. |
| Krok 2 |
| Jajka wraz z cukrem utrzyj mikserem w kąpieli wodnej. |
| Krok 3 |
| Gdy cukier się rozpuści zdejmij z kąpieli wodnej, dodaj olej, wodę, ekstrakt i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. |
| Krok 4 |
| Gotowe ciasto podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao, a do drugiej 3 łyżki mąki. Każde wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Na środek wcześniej przygotowanej tortownicy wylewaj na przemian 2 łyżki ciemnego ciasta i 2 łyżki jasnego. |
| Krok 6 |
| Piecz w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez 30 min, następnie zmniejsz temperaturę do 160 st. C i piecz jeszcze 20 minut. |