|
Składniki | ||
chleb orkiszowy z ziarnami słonecznika lub orzechami, kromki | 4 sztuki | |
Rama z masłem | ||
ugotowany bób | 500 gramów | |
ser feta | 80 gramów | |
Papryka ostra z Hiszpanii Knorr | 1 szczypta | |
oliwa z oliwek | 1 łyżka | |
sok z cytryny | 1 łyżka | |
Twoje ulubione kiełki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Chleb posmaruj margaryną Rama z masłem. |
Krok 2 |
Bób wyłuskaj i przełóż do miksera. Dodaj oliwę i sok z cytryny. Zmiksuj na gładką pastę. |
Krok 3 |
Nałóż pastę na posmarowane margaryną kanapki. |
Krok 4 |
Na wierzch ułóż porwane kawałki sera feta. Całość posyp szczyptą ostrej papryki i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |