| |||||||||
| Składniki | ||
| chleb orkiszowy z ziarnami słonecznika lub orzechami, kromki | 4 sztuki | |
| Rama z masłem | ||
| ugotowany bób | 500 gramów | |
| ser feta | 80 gramów | |
| Papryka ostra z Hiszpanii Knorr | 1 szczypta | |
| oliwa z oliwek | 1 łyżka | |
| sok z cytryny | 1 łyżka | |
| Twoje ulubione kiełki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Chleb posmaruj margaryną Rama z masłem. |
| Krok 2 |
| Bób wyłuskaj i przełóż do miksera. Dodaj oliwę i sok z cytryny. Zmiksuj na gładką pastę. |
| Krok 3 |
| Nałóż pastę na posmarowane margaryną kanapki. |
| Krok 4 |
| Na wierzch ułóż porwane kawałki sera feta. Całość posyp szczyptą ostrej papryki i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |