Zielona kanapka z pastą z bobu oraz serem feta
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • chleb orkiszowy z ziarnami słonecznika lub orzechami, kromki - 4 sztuki
  • Rama z masłem
  • ugotowany bób - 500 gramów
  • ser feta - 80 gramów
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • sok z cytryny - 1 łyżka
  • Twoje ulubione kiełki

Sposób przygotowania:

  1. Chleb posmaruj margaryną Rama z masłem.
  2. Bób wyłuskaj i przełóż do miksera. Dodaj oliwę i sok z cytryny. Zmiksuj na gładką pastę.
  3. Nałóż pastę na posmarowane margaryną kanapki.
  4. Na wierzch ułóż porwane kawałki sera feta. Całość posyp szczyptą ostrej papryki i podawaj.