Zielona zupa
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cukinia - 1 sztuka
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • brokuł - 0.5 sztuk
  • cebula biała, mała (posiekana) - 1 sztuka
  • śmietana kwaśna - 100 mililitrów
  • ciabatta - 1 sztuka
  • bakłażan - 0.5 sztuk
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • papryka czerwona konserwowa, kawałek - 2 sztuki
  • Rama Classic

Sposób przygotowania:

  1. Cukinię oraz brokuła pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż w garnku, dodaj warzywa. Całość zalej 600 ml wody i zagotuj.
  2. Zupę dopraw kostką warzywną, gotuj 15 minut. Po tym czasie zupę zmiksuj, dodaj śmietanę.
  3. Bakłażana oraz czerwoną cebulę pokrój w plastry i zgrilluj. Pieczywo przekrój wzdłuż na pół, posmaruj margaryną i ułóż w środku cebulę, plastry bakłażana i papryki.
  4. Kanapkę złóż z powrotem i zgrilluj w domowym opiekaczu lub piekarniku, aby była chrupiąca. Gotową warzywną zupę podawaj z ciepłą, chrupiącą kanapką.