Przygotowanie |
Krok 1 |
Utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia -wymieszać. |
Krok 2 |
Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. Upiec około 30 minut w tem. 180*C. |
Krok 3 |
MASA: Galaretki agrestowe zalać 3 szklankami wody- ostudzić. Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę i prażyć pod przykryciem z 3 łyżkami wody około 20 minut, żeby zmiękły - wystudzić. |
Krok 4 |
Zsiadające się galaretki połączyć z jabłkami i taką krzepnącą masę wyłożyć na biszkopt. |
Krok 5 |
PIANKA: Cytrynowe galaretki zalać 1 szklanką wody- ostudzić. Kiedy zaczną krzepnąć ubić 2 śnieżki ze szklanką mleka, dodać galaretki i ubić mikserem na wysokich obrotach. |
Krok 6 |
Masę szybko wyłożyć na jabłka. Ciasto wstawić do lodówki. |