Zielone spaghetti z grzankami

3


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron spaghetti400 gramów
kilka posiekanych liści świeżego szpinaku lub 50 g mrożonego
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr1 opakowanie
tosty pszenne5 sztuk
posiekana natka pietruszki2 łyżki
koperek2 łyżki
szczypiorek2 łyżki
posiekane oregano1 łyżka
ząbek czosnku1 sztuka
oliwa z oliwek3 łyżki
woda200 mililitrów
śmietana 26%100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Obierz czosnek i natrzyj nim tosty. Następnie pokrój w kostkę (bez skórki). Makaron ugotuj al dente.
Krok 2
Połóż tosty na posmarowanej tłuszczem blasze. Piecz w piekarniku około 8 minut.
Krok 3
Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut.
Krok 4
Wymieszaj makaron z Fixem Knorr, szpinakiem i ziołami. Podawaj posypany grzankami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl