Zielone spaghetti z grzankami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron spaghetti - 400 gramów
  • kilka posiekanych liści świeżego szpinaku lub 50 g mrożonego
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
  • tosty pszenne - 5 sztuk
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • koperek - 2 łyżki
  • szczypiorek - 2 łyżki
  • posiekane oregano - 1 łyżka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • woda - 200 mililitrów
  • śmietana 26% - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Obierz czosnek i natrzyj nim tosty. Następnie pokrój w kostkę (bez skórki). Makaron ugotuj al dente.
  2. Połóż tosty na posmarowanej tłuszczem blasze. Piecz w piekarniku około 8 minut.
  3. Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut.
  4. Wymieszaj makaron z Fixem Knorr, szpinakiem i ziołami. Podawaj posypany grzankami.