|
Składniki | ||
makaron spaghetti | 400 gramów | |
kilka posiekanych liści świeżego szpinaku lub 50 g mrożonego | ||
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr | 1 opakowanie | |
tosty pszenne | 5 sztuk | |
posiekana natka pietruszki | 2 łyżki | |
koperek | 2 łyżki | |
szczypiorek | 2 łyżki | |
posiekane oregano | 1 łyżka | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
woda | 200 mililitrów | |
śmietana 26% | 100 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Obierz czosnek i natrzyj nim tosty. Następnie pokrój w kostkę (bez skórki). Makaron ugotuj al dente. |
Krok 2 |
Połóż tosty na posmarowanej tłuszczem blasze. Piecz w piekarniku około 8 minut. |
Krok 3 |
Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut. |
Krok 4 |
Wymieszaj makaron z Fixem Knorr, szpinakiem i ziołami. Podawaj posypany grzankami. |
Autor: przepisy.pl |