| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron spaghetti | 400 gramów | |
| kilka posiekanych liści świeżego szpinaku lub 50 g mrożonego | ||
| Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr | 1 opakowanie | |
| tosty pszenne | 5 sztuk | |
| posiekana natka pietruszki | 2 łyżki | |
| koperek | 2 łyżki | |
| szczypiorek | 2 łyżki | |
| posiekane oregano | 1 łyżka | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
| woda | 200 mililitrów | |
| śmietana 26% | 100 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Obierz czosnek i natrzyj nim tosty. Następnie pokrój w kostkę (bez skórki). Makaron ugotuj al dente. |
| Krok 2 |
| Połóż tosty na posmarowanej tłuszczem blasze. Piecz w piekarniku około 8 minut. |
| Krok 3 |
| Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze kilka minut. |
| Krok 4 |
| Wymieszaj makaron z Fixem Knorr, szpinakiem i ziołami. Podawaj posypany grzankami. |
| Autor: przepisy.pl |