| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| BISZKOPT: Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodawać po trochę cukier i po jednym żółtku. |
| Krok 2 |
| Na końcu dodawać mąkę i lekko mieszać. Masę biszkoptową przelać do formy jak na szarlotkę. Upiec biszkopt na złoty kolor (ok. 30 minut w 170 st.). Ostudzić. |
| Krok 3 |
| MASA ZIELONA: Budynie ugotować na soku Pysio. Ostudzić. |
| Krok 4 |
| PIANKA ŚMIETANOWA: Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i pozostawić do lekkiego ścięcia. Jak już będzie się ścinać, ale jeszcze nie będzie twarda, ubić śmietanę i dodać do niej galaretkę i dokładnie wymieszać. |
| Krok 5 |
| Ta masa tężeje błyskawicznie, więc radzę przygotowywać ją na końcu. Pozostałe dwie galaretki rozpuścić w 800 ml gorącej wody i pozostawić aż zacznie się ścinać. |
| Krok 6 |
| PRZEKŁADANIE: Biszkopt, Masa zielona, Delicje, Pianka śmietanowa, Galaretka. Ja zamiast delicji czasem używam pierniczków (nazywają się alpejskie bodajże) w białej czekoladzie. Też jest wspaniałe. |