| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 600 gramów | |
| olej słonecznikowy | 3 łyżki | |
| por | 1 sztuka | |
| Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr | 2 sztuki | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| papryka zielona | 1 sztuka | |
| papryka żółta | 1 sztuka | |
| kiełbasa | 150 gramów | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Ziemniaki ugotuj, obierz i pokrój w grube plastry. | 
| Krok 2 | 
| Papryki oczyść i pokrój w kawałki, a kiełbasę i pora w plasterki. | 
| Krok 3 | 
| Na dużej patelni z rozgrzanym olejem podsmaż plasterki ugotowanych ziemniaków na złoto. | 
| Krok 4 | 
| Dodaj paprykę, pora i kiełbasę. Posyp rozkruszoną mini kostką Knorr i smaż całość przez 5 minut. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem. | 
| Autor: przepisy.pl |