Ziemniaczana patelnia

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki600 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr2 sztuki
por1 sztuka
papryka zielona1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
kiełbasa150 gramów
olej słonecznikowy3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki ugotuj, obierz i pokrój w grube plastry.
Krok 2
Papryki oczyść i pokrój w kawałki, a kiełbasę i pora w plasterki.
Krok 3
Na dużej patelni z rozgrzanym olejem podsmaż plasterki ugotowanych ziemniaków na złoto.
Krok 4
Dodaj paprykę, pora i kiełbasę. Posyp rozkruszoną mini kostką Knorr i smaż całość przez 5 minut. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl