Ziemniaczana patelnia
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 600 gramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 2 sztuki
  • por - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • kiełbasa - 150 gramów
  • olej słonecznikowy - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj, obierz i pokrój w grube plastry.
  2. Papryki oczyść i pokrój w kawałki, a kiełbasę i pora w plasterki.
  3. Na dużej patelni z rozgrzanym olejem podsmaż plasterki ugotowanych ziemniaków na złoto.
  4. Dodaj paprykę, pora i kiełbasę. Posyp rozkruszoną mini kostką Knorr i smaż całość przez 5 minut. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem.