|
Składniki | ||
ziemniaki | 600 gramów | |
olej słonecznikowy | 3 łyżki | |
por | 1 sztuka | |
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr | 2 sztuki | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
papryka zielona | 1 sztuka | |
papryka żółta | 1 sztuka | |
kiełbasa | 150 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki ugotuj, obierz i pokrój w grube plastry. |
Krok 2 |
Papryki oczyść i pokrój w kawałki, a kiełbasę i pora w plasterki. |
Krok 3 |
Na dużej patelni z rozgrzanym olejem podsmaż plasterki ugotowanych ziemniaków na złoto. |
Krok 4 |
Dodaj paprykę, pora i kiełbasę. Posyp rozkruszoną mini kostką Knorr i smaż całość przez 5 minut. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem. |
Autor: przepisy.pl |