Ziemniaczana zapiekanka z bekonem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 8 sztuk
  • Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr - 1 opakowanie
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 10 plastrów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr - 1 szczypta
  • woda - 350 mililitrów
  • margaryna - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo. Wystudź i pokrój w talarki.
  2. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i zagotuj. Dopraw pieprzem i gałką.
  3. Boczek pokrój w paski, a cebulę w krążki. Pokrojone ziemniaki wymieszaj z sosem serowym.
  4. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego przełóż ziemniaki. Wierzch posyp boczkiem i krążkami cebuli. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 30 minut.