Ziemniaczana zapiekanka z kukurydzą i ziołami

4


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki300 gramów
Bulion warzywny Knorr2 sztuki
kukurydza z puszki2 opakowania
papryczka chili1 sztuka
cebula1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
mleko250 mililitrów
żółty ser250 gramów
olej15 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Pokrojoną w pół plastry cebulę podsmaż na oleju, aż będzie miękka, po czym dodaj posiekaną ostrą papryczkę chili, czosnek oraz kukurydzę i smaż przez kolejne 2 minuty.
Krok 2
Mleko zagotuj z kostkami Knorr.
Krok 3
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zagotowanego mleka.
Krok 4
Dodaj również mieszankę kukurydzianą. Całość zagotuj i wymieszaj dokładnie.
Krok 5
Gotowy sos wraz z ziemniakami przelej do naczynia żaroodpornego. Posyp obficie startym żółtym serem i wstaw do piekarnika na 1 godzinę, aż ziemniaki będą gotowe i ser złocisty.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl