Ziemniaczana zupa
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wołowina bez kości - 20 dekagramów
  • Bulionetka wołowa Knorr - 1 sztuka
  • ziemniaki - 50 dekagramów
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr
  • cebula - 8 dekagramów
  • papryka - 10 dekagramów
  • mąka pszenna - 10 dekagramów
  • śmietana - 0.75 szklanek
  • jajko - 1 sztuka
  • woda - 1.5 litrów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
  • tymianek do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i zmiel. Zalej mięso gorącą lekko osoloną wodą, roztrzepując energicznie trzepaczką i ugotuj.
  2. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj w połowie gotowania razem z bulionetką Knorr.
  3. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, następnie usmaż. Dodaj do zupy wraz z majerankiem i tymiankiem.
  4. Mąkę wymieszaj z jajkiem i dodatkiem wody. Wyrób ciasto i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Włóż do zupy razem z cebulą i papryką.
  5. Wlej śmietanę i dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.
  6. Całość gotuj 10 minut.