Ziemniaczane placki z kurczakowym leczo
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • papryka zielona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • pieczarki - 1 szklanka
  • piersi z kurczaka - 500 gramów
  • ketchup - 3 łyżki
  • jabłko duże, czerwone - 1 sztuka
  • tymianek suszony - 1 szczypta
  • mąka - 1 łyżka
  • jajko - 1 sztuka
  • olej do smażenia - 1 szklanka
  • Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr - 1 opakowanie
  • Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr - 1 sztuka
  • Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę umyć,wydrążyć i pokroić w kostkę.Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Kurczaka pokroić w kostkę i posypać przyprawą Fix soczysty kurczak z patelni.
  2. Do garnka z wodą 500ml dodać bulionetkę pieczeniową oraz warzywa, kurczaka,doprawić ketchupem i tymiankiem.Gotować około 20 minut pod przykryciem,przed końcem wrzucić umyte, pokrojone w kostkę jabłko.Następnie zagęścić mąką rozprowadzoną w sosie i zagotować ciągle mieszając.
  3. Fix Chrupiace placki wymieszać z wodą oraz jajkiem i odstawić na 10 minut. Smażyć na patelni z olejem z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki podawać z leczo kurczakowym.Smacznego:)