Ziemniaczany gulasz

Składniki:

  • ziemniaki - 1 kilogram
  • cebula - 2 sztuki
  • wędzony boczek - 0.5 kilogramów
  • pieprz
  • śmietana - 1 szklanka
  • pieczarki - 150 gramów
  • sól
  • posiekany koperek - 3 łyżki
  • Rosół wołowy Knorr - 1 szklanka
  • ostra papryka w proszku

Sposób przygotowania:

  1. Pokrojony w kostkę boczek podsmaż by się wytopił.
  2. Obraną cebulę pokrój w kostkę i dodaj do boczku.
  3. Pieczarki pokrój w cząstki, dodaj do boczku z cebulą.
  4. Wymieszaj i duś około 10 minut. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Podlej rosołem wołowym Knorra.
  5. ziemniaki pokrój w kostkę i dołóż do gulaszu. Duś pod przykryciem około 30 minut.
  6. Wlej śmietanę i wymieszaj.