Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą

5


Łatwe


45 min.


2 os.

Składniki
jajka5 sztuk
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 szczypta
parówki2 sztuki
ziemniaki5 sztuk
czerwona cebula2 sztuki
parmezan starty1 łyżka
natka pietruszki3 łyżki
suszony rozmaryn0.5 łyżeczek
pieprz czarny mielony1 szczypta
oliwa do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, a potem pokrój w kostkę. Cebulę i parówki pokrój w półplasterki.
Krok 2
Cebulę podduś na 2 łyżkach oliwy. Jajka ubij z rozmarynem, natką i serem. Dopraw przyprawą Knorr.
Krok 3
Dodaj ziemniaki, parówki i połowę cebuli.
Krok 4
Resztę oliwy rozgrzej, wlej masę jajeczną z dodatkami i smaż pod przykryciem, aż masa częściowo się zetnie.
Krok 5
Postaw patelnię z omletem pod grillem w piekarniku i dopiecz, obłóż resztą ciepłej cebuli.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl