| |||||||||
| Składniki | ||
| jajka | 5 sztuk | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 szczypta | |
| parówki | 2 sztuki | |
| ziemniaki | 5 sztuk | |
| czerwona cebula | 2 sztuki | |
| parmezan starty | 1 łyżka | |
| natka pietruszki | 3 łyżki | |
| suszony rozmaryn | 0.5 łyżeczek | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| oliwa do smażenia | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Ziemniaki ugotuj w mundurkach, a potem pokrój w kostkę. Cebulę i parówki pokrój w półplasterki. | 
| Krok 2 | 
| Cebulę podduś na 2 łyżkach oliwy. Jajka ubij z rozmarynem, natką i serem. Dopraw przyprawą Knorr. | 
| Krok 3 | 
| Dodaj ziemniaki, parówki i połowę cebuli. | 
| Krok 4 | 
| Resztę oliwy rozgrzej, wlej masę jajeczną z dodatkami i smaż pod przykryciem, aż masa częściowo się zetnie. | 
| Krok 5 | 
| Postaw patelnię z omletem pod grillem w piekarniku i dopiecz, obłóż resztą ciepłej cebuli. | 
| Autor: przepisy.pl   |