Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jajka - 5 sztuk
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 szczypta
  • parówki - 2 sztuki
  • ziemniaki - 5 sztuk
  • czerwona cebula - 2 sztuki
  • parmezan starty - 1 łyżka
  • natka pietruszki - 3 łyżki
  • Rozmaryn z Maroko Knorr - 0.5 łyżeczek
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, a potem pokrój w kostkę. Cebulę i parówki pokrój w półplasterki.
  2. Cebulę podduś na 2 łyżkach oliwy. Jajka ubij z rozmarynem, natką i serem. Dopraw przyprawą Knorr.
  3. Dodaj ziemniaki, parówki i połowę cebuli.
  4. Resztę oliwy rozgrzej, wlej masę jajeczną z dodatkami i smaż pod przykryciem, aż masa częściowo się zetnie.
  5. Postaw patelnię z omletem pod grillem w piekarniku i dopiecz, obłóż resztą ciepłej cebuli.