|
Składniki | ||
jajka | 5 sztuk | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 szczypta | |
parówki | 2 sztuki | |
ziemniaki | 5 sztuk | |
czerwona cebula | 2 sztuki | |
parmezan starty | 1 łyżka | |
natka pietruszki | 3 łyżki | |
suszony rozmaryn | 0.5 łyżeczek | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
oliwa do smażenia |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, a potem pokrój w kostkę. Cebulę i parówki pokrój w półplasterki. |
Krok 2 |
Cebulę podduś na 2 łyżkach oliwy. Jajka ubij z rozmarynem, natką i serem. Dopraw przyprawą Knorr. |
Krok 3 |
Dodaj ziemniaki, parówki i połowę cebuli. |
Krok 4 |
Resztę oliwy rozgrzej, wlej masę jajeczną z dodatkami i smaż pod przykryciem, aż masa częściowo się zetnie. |
Krok 5 |
Postaw patelnię z omletem pod grillem w piekarniku i dopiecz, obłóż resztą ciepłej cebuli. |
Autor: przepisy.pl |