Ziemniaki faszerowane po chłopsku
  • 60 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • duże ziemniaki - 10 sztuk
  • śmietana - 250 mililitrów
  • natka pietruszki
  • farsz
  • miąższ z ziemniaków
  • filety śledziowe - 3 sztuki
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr
  • jajka - 2 sztuki
  • cebula - 1 łyżka
  • śmietana - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj w mundurach i wydrąż środki.
  2. Filety śledziowe zmiel, posiekaj miąższ z ziemniaków i cebulę, dodaj pieprz, surowe jajka, śmietanę i wymieszaj.
  3. Farsz dopraw Przyprawą w płynie Delikat Knorr, dodaj natkę pietruszki i ponownie wymieszaj.
  4. Tak powstałym farszem wypełnij ziemniaki. Przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej śmietaną i zapiecz w piekarniku przez 30 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.