| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 1 kilogram | |
| Przyprawa do ziemniaków Knorr | 1 łyżka | |
| śmietana | 2 łyżki | |
| śledź solony | 3 sztuki | |
| cebula | 1 sztuka | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| jajko | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki ugotuj w łupinach na pół miękko. Następnie przestudź, przetnij na pół i wydrąż środki. Miąższ ziemniaczany przełóż do miski. |
| Krok 2 |
| Do wydrążonego miąższu dodaj drobno pokrojoną cebulę, pieprz, surowe jajko, śmietanę i przyprawę Knorr. Dobrze wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Śledzie pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z miąższem ziemniaczanym. |
| Krok 4 |
| Farszem napełnij ziemniaki i zapiecz w piekarniku w 180 stopniach ok 25 min. Podawaj z posiekanym koperkiem. |
| Autor: przepisy.pl |