|
Składniki | ||
ziemniaki | 1 kilogram | |
Przyprawa do ziemniaków Knorr | 1 łyżka | |
śmietana | 2 łyżki | |
śledź solony | 3 sztuki | |
cebula | 1 sztuka | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
jajko | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki ugotuj w łupinach na pół miękko. Następnie przestudź, przetnij na pół i wydrąż środki. Miąższ ziemniaczany przełóż do miski. |
Krok 2 |
Do wydrążonego miąższu dodaj drobno pokrojoną cebulę, pieprz, surowe jajko, śmietanę i przyprawę Knorr. Dobrze wymieszaj. |
Krok 3 |
Śledzie pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z miąższem ziemniaczanym. |
Krok 4 |
Farszem napełnij ziemniaki i zapiecz w piekarniku w 180 stopniach ok 25 min. Podawaj z posiekanym koperkiem. |
Autor: przepisy.pl |