Ziemniaki faszerowane śledziem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • ziemniaki - 1 kilogram
  • Przyprawa do ziemniaków Knorr - 1 łyżka
  • śmietana - 2 łyżki
  • śledź solony - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj w łupinach na pół miękko. Następnie przestudź, przetnij na pół i wydrąż środki. Miąższ ziemniaczany przełóż do miski.
  2. Do wydrążonego miąższu dodaj drobno pokrojoną cebulę, pieprz, surowe jajko, śmietanę i przyprawę Knorr. Dobrze wymieszaj.
  3. Śledzie pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z miąższem ziemniaczanym.
  4. Farszem napełnij ziemniaki i zapiecz w piekarniku w 180 stopniach ok 25 min. Podawaj z posiekanym koperkiem.