Ziemniaki grillowane
  • 50 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • młode ziemniaki - 15 sztuk
  • Sos Hellmann's Czosnkowy - 100 mililitrów
  • Przyprawa do grilla Knorr - 3 łyżki
  • boczek w plastrach - 15 sztuk
  • ząbki czosnku pokrojone w cienkie plastry - 4 sztuki
  • strąki ostrej papryki chilli – pokrojonej w plastry - 2 sztuki
  • gałązka rozmarynu spora - same igiełki - 1 sztuka
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 3 łyżki

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki umyj, otrzyj i oskrob ze skórki, następnie osusz.
  2. Każdego ziemniaka natnij wzdłuż. W nacięciu umieść plaster czosnku, plaster ostrej papryki i kilka igiełek rozmarynu.
  3. Ziemniaki umieść w misce, polej Ramą, dodaj Przyprawę do grilla Knorr i całość dokładnie wymieszaj.
  4. Każdego ziemniaka z osobna zawiń w plaster boczku, umieść na średnio rozgrzanym grillu z przykrywą, na aluminiowej tacce, na około 40 minut – czas grillowania może się wydłużyć w zależności od temperatury grilla. Grilluj, aż ziemniaki będą miękkie. Ziemniaki podawaj z sosem Hellmann‘s Czosnkowym.