Ziemniaki z płatkami czosnku, koperkiem i pietruszką

1


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
młode ziemniaki 400 gramów
Przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr2 łyżki
koperek1 pęczek
pietruszka1 pęczek
oliwa z oliwek40 mililitrów
cytryna1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki lekko wyszoruj, opłucz i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 2
Z koperku i pietruszki oberwij wszystkie listki. Pozostałe łodyżki dodaj do gotowania ziemniaków aby wzmocnić ich aromat. Wyciśnij sok z cytryny.
Krok 3
W dużej misce wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z cytryny oraz czosnkiem Knorr.
Krok 4
Ugotowane ziemniaki odcedź i gorące przełóż do miski z przyprawami. Dodaj zioła, lekko wymieszaj i natychmiast podawaj.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl