|
Składniki | ||
młode ziemniaki | 400 gramów | |
Przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr | 2 łyżki | |
koperek | 1 pęczek | |
pietruszka | 1 pęczek | |
oliwa z oliwek | 40 mililitrów | |
cytryna | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki lekko wyszoruj, opłucz i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. |
Krok 2 |
Z koperku i pietruszki oberwij wszystkie listki. Pozostałe łodyżki dodaj do gotowania ziemniaków aby wzmocnić ich aromat. Wyciśnij sok z cytryny. |
Krok 3 |
W dużej misce wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z cytryny oraz czosnkiem Knorr. |
Krok 4 |
Ugotowane ziemniaki odcedź i gorące przełóż do miski z przyprawami. Dodaj zioła, lekko wymieszaj i natychmiast podawaj. |
Autor: Piotr Murawski |