Ziemniaki z płatkami czosnku, koperkiem i pietruszką
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • młode ziemniaki - 400 gramów
  • Przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr - 2 łyżki
  • koperek - 1 pęczek
  • pietruszka - 1 pęczek
  • oliwa z oliwek - 40 mililitrów
  • cytryna - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki lekko wyszoruj, opłucz i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
  2. Z koperku i pietruszki oberwij wszystkie listki. Pozostałe łodyżki dodaj do gotowania ziemniaków aby wzmocnić ich aromat. Wyciśnij sok z cytryny.
  3. W dużej misce wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z cytryny oraz czosnkiem Knorr.
  4. Ugotowane ziemniaki odcedź i gorące przełóż do miski z przyprawami. Dodaj zioła, lekko wymieszaj i natychmiast podawaj.