| |||||||||
| Składniki | ||
| młode ziemniaki | 400 gramów | |
| Przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr | 2 łyżki | |
| koperek | 1 pęczek | |
| pietruszka | 1 pęczek | |
| oliwa z oliwek | 40 mililitrów | |
| cytryna | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki lekko wyszoruj, opłucz i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. |
| Krok 2 |
| Z koperku i pietruszki oberwij wszystkie listki. Pozostałe łodyżki dodaj do gotowania ziemniaków aby wzmocnić ich aromat. Wyciśnij sok z cytryny. |
| Krok 3 |
| W dużej misce wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z cytryny oraz czosnkiem Knorr. |
| Krok 4 |
| Ugotowane ziemniaki odcedź i gorące przełóż do miski z przyprawami. Dodaj zioła, lekko wymieszaj i natychmiast podawaj. |
| Autor: Piotr Murawski |