| |||||||||
| Składniki | ||
| nieduże ziemniaki | 750 gramów | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| tymianek suszony | 1 łyżka | |
| margaryna | 1 łyżka | |
| sól morska | 1 łyżeczka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki obierz, większe przekrój na pół, skrop olejem i dopraw Tymiankiem Knorr oraz solą morską. |
| Krok 2 |
| Ziemniaki piecz w naczyniu żaroodporny w 190 °C przez około 45 minut. |
| Krok 3 |
| Na wierzch połóż margarynę i pozwól, aby roztopiła się i spłynęła po ziemniakach. Podawaj jako dodatek do dań mięsnych lub ryb. Ziemniaki możesz dodatkowo udekorować gałązką świeżego tymianku. |
| Autor: przepisy.pl |