Ziemniaki z tymiankiem

39


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
nieduże ziemniaki750 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
tymianek suszony1 łyżka
margaryna1 łyżka
sól morska1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki obierz, większe przekrój na pół, skrop olejem i dopraw Tymiankiem Knorr oraz solą morską.
Krok 2
Ziemniaki piecz w naczyniu żaroodporny w 190 °C przez około 45 minut.
Krok 3
Na wierzch połóż margarynę i pozwól, aby roztopiła się i spłynęła po ziemniakach. Podawaj jako dodatek do dań mięsnych lub ryb. Ziemniaki możesz dodatkowo udekorować gałązką świeżego tymianku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl