Ziemniaki zapiekane w ziołach
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • ziemniaki - 600 gramów
  • Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr - 1 opakowanie
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • śmietana - 250 mililitrów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr - 1 szczypta
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • starty żółty ser typu Gouda - 3 łyżki
  • masło

Sposób przygotowania:

  1. Umyj i obierz ziemniaki, pokrój w cienkie plastry. Natłuść naczynie do zapiekania masłem, następnie ułóż w nim przygotowane ziemniaki.
  2. Wymieszaj Sos pieczarkowy z cebulką Knorr ze śmietaną. Posiekaj czosnek oraz zioła. Dodaj wraz ze szczyptą gałki muszkatołowej i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr do sosu, po czym lekko przemieszaj.
  3. Ziemniaki ułożone w naczyniu zalej przygotowanym sosem. Na koniec posyp całość startym serem (możesz też użyć sera typu feta) i piecz przez 40 minut w temperaturze 170 stopni.