| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki umyj i ugotuj w całości ze skórką. Po ugotowaniu odcedź ziemniaki i poczekaj, aż wystygną. |
| Krok 2 |
| Teraz każdego ziemniaka natnij nożem na krzyż i ściśnij placami, aby miąższ wyszedł na zewnątrz. |
| Krok 3 |
| Czosnek i cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie. |
| Krok 4 |
| Gdy będą rumiane, dodaj szpinak. Po chwili smażenia, gdy szpinak zrobi się miękki i straci objętość, przełóż wszystko do miski. |
| Krok 5 |
| Dodaj pokruszony ser feta, ostrą paprykę, gałkę muszkatołową i przyprawę w mini kostkach Knorr. |
| Krok 6 |
| Całość wymieszaj aż powstanie farsz. |
| Krok 7 |
| Nałóż farsz szpinakowy na wierzch ziemniaków. Po wierzchu posyp startym serem i całość zapiecz w piekarniku na funkcji grill przez 10 minut w 200 °C. |