Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki umyj i ugotuj w całości ze skórką. Po ugotowaniu odcedź ziemniaki i poczekaj, aż wystygną. |
Krok 2 |
Teraz każdego ziemniaka natnij nożem na krzyż i ściśnij placami, aby miąższ wyszedł na zewnątrz. |
Krok 3 |
Czosnek i cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie. |
Krok 4 |
Gdy będą rumiane, dodaj szpinak. Po chwili smażenia, gdy szpinak zrobi się miękki i straci objętość, przełóż wszystko do miski. |
Krok 5 |
Dodaj pokruszony ser feta, ostrą paprykę, gałkę muszkatołową i przyprawę w mini kostkach Knorr. |
Krok 6 |
Całość wymieszaj aż powstanie farsz. |
Krok 7 |
Nałóż farsz szpinakowy na wierzch ziemniaków. Po wierzchu posyp startym serem i całość zapiecz w piekarniku na funkcji grill przez 10 minut w 200 °C. |