Zimny sernik z jagodami i porzeczkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

155 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 szklanki

4 sztuki

1 szklanka

2 łyżeczki

1 opakowanie

masa serowa:

1 kilogram

0.5 szklanki

2 opakowania

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki połączyć i włożyć do zamrażalnika.

Krok 2

Blachę posypać bułką tartą, ewentualnie mąką ziemniaczaną, nie smarować.

Krok 3

Wyłozyć ciasto na blachę i piec 45 minut w 180 stopniach.

Krok 4

Pół szklanki cukru rozpuść w pół litra wody i zagotuj, po czym wsyp galaretki.

Krok 5

Później galaretki zmiksuj z serkiem.

Krok 6

Do masy wsyp czarne porzeczki (nie za dużo, garść wystarczy).

Krok 7

Na upieczone ciasto wylać masę serową i wstawić do lodówki.

Krok 8

Później ułożyć jagody i zalać tężejącą galaretką.

Krok 9

Wstawić do lodówki. Wypróbuj koniecznie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zimny sernik z jagodami i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zimny sernik z jagodami i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zimny sernik z jagodami i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zimny sernik z jagodami i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zimny sernik z jagodami i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zimny sernik z jagodami i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zimny sernik z jagodami i porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej