Ziołowe pstrągi z rusztu
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pstrąg - 4 sztuki
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 1 łyżeczka
  • natka pieruszki - 0.5 pęczków
  • koperek - 0.5 pęczków
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • cytryna - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Pstrągi dokładnie umyj i osusz.
  2. Sokiem z jednej cytryny skrop ryby z zewnątrz i w środku, a następnie posyp je przyprawą Knorr i natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  3. Do środka ryb włóż po kilka gałązek natki pietruszki i koperku, po czym zawiń każdą w folię aluminiową i pozostaw na 1 godzinę.
  4. Piecz ryby w piekarniku przez 20 minut w folii, następnie rozwiń ją i piecz kolejne 10 minut. Podawaj z cząstkami cytryny.