Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • spaghetti - 300 gramów
  • soczewica czerwona ugotowana - 300 gramów
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory z puszki - 400 gramów
  • seler naciowy łodyga - 1 sztuka
  • cebula pokrojona w drobną kostkę - 1 sztuka
  • olej - 3 łyżki
  • bazylia - 6 listki

Sposób przygotowania:

  1. Seler obierz z włókien i pokrój na nieduże kawałki. Cebulę przesmaż na rozgrzanej patelni, następnie dodaj kawałki selera.
  2. Na patelnię dodaj pomidory, 100 ml wody oraz Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese, aby sos nabrał ziołowego smaku i idealnej konsystencji. Sos doprowadź do wrzenia.
  3. Do sosu dodaj soczewicę, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.
  4. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie, następnie odcedź i gorący wyłóż na talerze. Wierzch makaronu pokryj przygotowanym sosem i udekoruj listkami bazylii.