Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą

9


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
spaghetti300 gramów
soczewica czerwona ugotowana300 gramów
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
pomidory z puszki400 gramów
seler naciowy łodyga1 sztuka
cebula pokrojona w drobną kostkę1 sztuka
olej3 łyżki
bazylia6 listki
Przygotowanie
Krok 1
Seler obierz z włókien i pokrój na nieduże kawałki. Cebulę przesmaż na rozgrzanej patelni, następnie dodaj kawałki selera.
Krok 2
Na patelnię dodaj pomidory, 100 ml wody oraz Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese, aby sos nabrał ziołowego smaku i idealnej konsystencji. Sos doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Do sosu dodaj soczewicę, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie, następnie odcedź i gorący wyłóż na talerze. Wierzch makaronu pokryj przygotowanym sosem i udekoruj listkami bazylii.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl