Ziołowe żeberka z grilla
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • żeberka wieprzowe - 1.5 kilogramów
  • Przyprawa do mięs Knorr - 3 łyżki
  • bulion - 1 litr
  • gałązki świeżego rozmarynu - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • olej - 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Żeberka umyj, osusz i pokrój na mniejsze porcje. Następnie obsmaż w garnku na oleju, zalej bulionem i ugotuj do miękkości.
  2. Ugotowane żeberka odcedź i wystudź. Zioła posiekaj drobno i wymieszaj z przyprawą Knorr.
  3. Żeberka skrop oliwą, posyp przygotowaną ziołową przyprawą i smaż na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony, aż się zarumienią.