Złocista bagietka z ziołową mozzarellą
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bagietka - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • margaryna - 1 łyżka
  • mozzarella (duża kulka) - 1 sztuka
  • świeży tymianek

Sposób przygotowania:

  1. Bagietkę ponacinaj w poprzek co 3 cm do ¾ jej głębokości.
  2. Mozzarellę pokrój w cienkie plasterki. Margarynę rozpuść, wymieszaj z Delikatem Knorr i posmaruj nacięcia w bułce.
  3. Następnie w nacięcia powkładaj plastry sera i posyp listkami tymianku.
  4. Bułkę zawiń w aluminiową folię i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10 minut. Gorącą bagietkę podawaj do sałatek.