Złocista bagietka z ziołową mozzarellą

9


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
bagietka1 sztuka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
margaryna1 łyżka
mozzarella (duża kulka)1 sztuka
świeży tymianek
Przygotowanie
Krok 1
Bagietkę ponacinaj w poprzek co 3 cm do ¾ jej głębokości.
Krok 2
Mozzarellę pokrój w cienkie plasterki. Margarynę rozpuść, wymieszaj z Delikatem Knorr i posmaruj nacięcia w bułce.
Krok 3
Następnie w nacięcia powkładaj plastry sera i posyp listkami tymianku.
Krok 4
Bułkę zawiń w aluminiową folię i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10 minut. Gorącą bagietkę podawaj do sałatek.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl