| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pałki z kurczaka dokładnie umyj i osusz. Następnie skrop połową oleju i posyp przyprawą z opakowania Fix Knorr. |
| Krok 2 |
| Całość umieść w woreczku dołączonym do opakowania Fix Knorr. Woreczek umieść w piekarniku i piecz według wskazówek na opakowaniu. |
| Krok 3 |
| Ryż dokładnie wypłucz. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Kiełbasę w grubsze plastry. |
| Krok 4 |
| Na pozostałym oleju podsmaż cebulę i czosnek. Jak się zeszklą, dodaj kiełbasę i ryż. Całość smaż przez kilka minut. |
| Krok 5 |
| Wlej bulion tak, aby przykrył ponad centymetr ryż, dodaj szafran lub kurkumę, dopraw solą i gotuj powoli pod przykryciem przez około 15 minut. Ryż powinien wchłonąć płyn, lecz pozostać lekko sypki. |
| Krok 6 |
| Pod koniec gotowania dodaj do ryżu zielony groszek oraz upieczone pałki z kurczaka wraz z powstałym sosem. Paellę przykryj i odstaw na kilka minut, aby smaki dobrze się połączyły. Następnie podawaj jako samodzielne danie. |