|
Składniki | ||
łosoś wędzony | 150 gramów | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka | |
ziemniaki | 5 sztuk | |
jajka | 8 sztuk | |
śmietana 36% | 1 szklanka | |
czerwona cebula | 1 sztuka | |
ser cheddar | 100 gramów | |
sól do smaku | 1 szczypta | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki ugotuj na półtwardo, a następnie pokrój w cienkie plastry. |
Krok 2 |
Do kielicha blendera wbij jajka, dodaj śmietanę oraz przyprawę Knorr i pieprz. Całość zmiksuj. |
Krok 3 |
Do dużej miski przełóż pokrojone ziemniaki, łososia, cebulę i ser. Całość zalej przygotowaną masą i wymieszaj. |
Krok 4 |
Zawartość miski przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 45 minut w temperaturze 175 st. C. Podawaj na ciepło z kwaśną śmietaną. |
Autor: przepisy.pl |