| |||||||||
| Składniki | ||
| łosoś wędzony | 150 gramów | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka | |
| ziemniaki | 5 sztuk | |
| jajka | 8 sztuk | |
| śmietana 36% | 1 szklanka | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| ser cheddar | 100 gramów | |
| sól do smaku | 1 szczypta | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki ugotuj na półtwardo, a następnie pokrój w cienkie plastry. |
| Krok 2 |
| Do kielicha blendera wbij jajka, dodaj śmietanę oraz przyprawę Knorr i pieprz. Całość zmiksuj. |
| Krok 3 |
| Do dużej miski przełóż pokrojone ziemniaki, łososia, cebulę i ser. Całość zalej przygotowaną masą i wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Zawartość miski przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 45 minut w temperaturze 175 st. C. Podawaj na ciepło z kwaśną śmietaną. |
| Autor: przepisy.pl |