Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka (4 szt.) ugotuj na miękko i natychmiast wystudź. Po tym czasie obierz je uważając, aby nie uszkodzić białka. |
Krok 2 |
Mięso przełóż do miski dodaj pozostałe surowe jajko, posiekaną natkę, pieprz, przyprawę Knorr i łyżkę bułki tartej, sól i wyrób na jednolitą masę. |
Krok 3 |
Mięsną masę podziel na 4 części, każdą rozpłaszcz na folii spożywczej na cienki „arkusz”. Obrane jajka zawiń w mięsną masę i uformuj. Następnie dokładnie obtocz jajka w tartej bułce. |
Krok 4 |
W rondelku rozgrzej 2 łyżki oleju i zeszklij pokrojone drobno szalotki. Wlej śmietanę oraz 150 ml wody. Dodaj zawartość opakowania Knorr i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj 3 minuty. |
Krok 5 |
W niedużym garnku rozgrzej olej i smaż jajka na złoty kolor, obracając je co chwilę. Po usmażeniu wyjmij jajka na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Gotowe złociste jajka podawaj z pieczarkowym sosem, udekoruj listkami świeżych ziół. |